Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi uogólniony |
Ola Olka
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 22741
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-03-10, 12:21 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 bardzo mi przykro. Przyjmij wyrazy współczucia... |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-10, 09:40 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 napisał/a: | Nie oddam mamy, nie poddam się. | Tu nie chodzi o oddanie mamy ale o pomoc dla niej. I właśnie to jest "nie poddawanie" się. Bo dużo więcej w obecnej sytuacji nie możesz zrobić. Teraz trzeba walczyć o taki stan by nie bolało, o pomoc by zachować spokój i godność. Nie musisz "wyjeżdżać" z HD możesz powiedzieć, że po prostu teraz lekarz i pielęgniarka będzie przychodził do niej do domu by jej doglądać. Pokaż tę pozytywną stronę. kamila2342 napisał/a: | Nie dam sobie rady bez niej | Narazie musisz dać sobie pomóc w sytuacji w której się znalazłyście. Trudnej sytuacji. To ciężki czas i bez profesjonalnej pomocy może byś tylko gorzej, będziecie obie cierpieć - mama fizycznie a ty psychicznie.
Strasznie mi przykro. Serdeczne uściski
[ Dodano: 2017-02-10, 09:43 ]
Oczywiście fakt skorzystania z hospicjum nie wyklucza prowadzenia leczenia - w waszym wypadku prawdopodobnie paliatywnego. Tak że działaj. Trzymam kciuki. |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-26, 09:02 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 przykro mi że to tak się rozwija. Poczekaj jeszcze na wyniki biopsji gruboigłowej wtedy określony zostanie rodzaj nowotworu i rodzaj chemii którą zastosują. Potem zobaczymy jak zadziała. Nawet chemia paliatywna może poprawić sytuację chorego, czasami wydłużyć życia a napewno pomóc objawowo. kamila2342 napisał/a: | Jestem załamana, to wszystko nie tak, nie tak miało być. Nie dam sobie rady sama na świecie | Oczywiście że nie tak miało być. Nikt nie planuje choroby, stresu, cierpienia. Musisz teraz zebrać siły, narazie nie jesteś sama na świecie - jest mama która teraz Cię potrzebuje, Twojej pomocy i Twojego poparcia. Wiem że to piekielnie trudne ale trzymaj się.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-12-05, 09:19 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 napisał/a: | Mama boi się szpitala. |
Nikt nie przepada za szpitalem bo to nie wczasy. Wytłumacz jednak mamie, że w szpitalu po prostu za jednym zamachem zrobią jej kompleksowe badania (które i tak są konieczne) co jej zaoszczędzi nerwów i czekania w kolejkach do specjalistów.
Napisz jakie są wyniki.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-11-22, 22:09 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 czy lekarka dała mamie od razu skierowanie do szpitala? Jeżeli tak to radzę skorzystać z niego jak najszybciej. Wtedy rzeczywiście potrzebne badania są za jednym zamachem przeprowadzane.
A teraz jak powiedział lekarz do boju.
Rozumiem że strach cię paraliżuje, taka choroba to zawsze szok. Pomimo to nie poddawajcie się.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-11-21, 13:43 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 napisał/a: | Istnieje możliwość pomyłki? |
Teoretycznie wszystko jest możliwe, ale ja bym się tym nie kierowała.
Narazie jest podejrzany wynik i trzeba sprawdzić co się dzieje.
Jeżeli nie wyjdzie nic groźnego to tym lepiej.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-11-21, 12:19 Temat: Rak piersi uogólniony |
kamila2342 witaj na forum
Usg dało podejrzany wynik, który wymaga dalszej diagnostyki. Będą potrzebne dalsze badania.
Z jakiego powodu było robione usg jamy brzusznej? Mama na coś się skarżyła?
Czy posiadasz jakiś opis który mogłabyś tu wrzucić? Wtedy obeznani z tematem moderatorzy mogą coś szybciej wywnioskować i pomóc.
kamila2342 napisał/a: | Rodzinny natomiast kazał się mamie przygotować na chemię i operacje |
Operację czego? Jaką chemię? Na jakiej podstawie? Jest już diagnoza czy tylko podejrzenia?
kamila2342 napisał/a: | a za tydzień 28.11 kolonoskopia |
To dobrze - zobaczymy co ona pokaże.
Serdecznie pozdrawiam |
|